De Google plus 1 knop
Geplaatst door Buildnet Support aan 22 December 2011 09:19 AM
De knop verschijnt op steeds meer websites en ieder zoekreusltaat kun je al “plus-eenen”. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in plus1? In eerste instantie is het gelijk aan de “like button” van Facebook. Google heeft zijn eigen sociale netwerk Google+.  Druk jij op een +1 knop dan zien jouw vrienden dat in het sociale netwerk.

Maar heeft het ook invloed op de zoekresultaten? Al staat het nog in de kinderschoenen zal dit absoluut invloed op de zoekresultaten hebben. Google is altijd opzoek naar relevantie voor de gebruiker, een grotere bevestiging dat iemand een pagina relevant vindt is er niet. Google zelf zegt er het volgende over:

Inhoud die wordt aanbevolen door vrienden en kennissen, is vaak relevanter dan inhoud van vreemden. Een filmrecensie van een expert is bijvoorbeeld nuttig, maar een filmrecensie van een vriend met dezelfde smaak kan nog beter zijn. Daarom kunnen +1's van vrienden en contacten een handig signaal voor Google zijn wanneer de relevantie van uw pagina voor de zoekopdracht van een gebruiker wordt bepaald. Dit is slechts een van de signalen die Google kan gebruiken om de relevantie en positie van een pagina te bepalen en we zijn voortdurend bezig met het verfijnen en verbeteren van ons algoritme om de algehele zoekkwaliteit te verbeteren. We beginnen voorzichtig met +1's, net zoals bij elk nieuw rangschikkingssignaal, en leren geleidelijk hoe die signalen van invloed zijn op de zoekkwaliteit.

Lees er hier op de Google website meer over.