Instellen auto responder voor uw mail
Geplaatst door Buildnet Support aan 18 March 2008 10:28 AM
Auto responder instellen
Als u tijdelijk afwezig bent en u wilt dat via uw mail kenbaar maken, dan kunt u via het controle paneel Plesk een autoresponder in stellen. Hieronder vindt u een stappen plan om dit in te stellen:

1. Login in het controle paneel Plesk (zie instructie op deze supportpagina);
2. Onderaan vindt u een overzicht van uw domeinen (webadressen), klik op het webadres waar het emailadres bij hoort.
3. Ga naar de mail instelling van de betreffende website (klik op het envelopje met mail eronder);
4. Klik op het mail adres waar de auto responder moet worden ingesteld;
5. Vervolgens ziet u onder tools de knop autoresponders, hierop klikken;
6. Druk vervolgens op “autoresponder toevoegen”;
7. Stel hier de instellingen en tekst van de autoresponder in en druk op ok.

Tips bij instellingen:

Eigenschappen:
Autoresponder naam = de naam van de specifieke autoresponse tekst.

Aanvraag:
Hier kunt u aangeven voor welke e-mailadressen een autoresponse krijgen. Standaard krijgt iedereen een autoresponse. U kunt echter ook aangeven dat alleen mails met een bepaald woord of tekst een auto response ontvangen.

Antwoord:
Hier kunt u een afzender mailadres invullen – u kunt deze ook leeg laten.

Antwoord met tekst: Hier voert u uw eigen autoresponse tekst in.

Bijvoorbeeld:
Van 1 januari tot en met 14 januari 2008 ben ik afwezig. Deze mail wordt niet / door een collega uitgelezen. In dringende gevallen neem dan contact op met telefoonnummer 06 – 12345678.

Met vriendelijke groet,
Uw naam

Limieten:
Staat standaard ingesteld op 10 autoresponses per uniek mailadres en op 100 unieke mailadressen.
Hier kunt u ook instellen of de binnenkomende mail moet worden doorgestuurd naar een ander mailadres.

Bijlagen:
Hier kunt u een bijlage bij de autoresponse toevoegen.

8. Na het opslaan van u autoresponse, hoeft u alleen de auto response nog even aan te zetten met de knop switch on.

Let op: vergeet niet de autoresponse na de gewenste tijd weer uit te schakelen! Dit kan met de knop switch off.