Veel voorkomende mailbox vragen
Geplaatst door Buildnet Support aan 17 April 2008 07:07 AM
- Kan ik mail gestuurd aan niet-bestaande mailadressen tóch lezen?
- Ik wil zóveel mailadressen op één domein aanmaken, die toch naar één en hetzelfde adres doorgestuurd moeten worden, kan dat niet handiger?
- Ik wil dat alle mail naar één adres wordt doorgestuurd, op welk adres mensen mij ook mailen

Mail ontvangen
Stel: u heeft een domein, www.uwdomein.nl bijvoorbeeld. U wilt dat mensen u ook kunnen mailen. U wilt zelfs zorgen dat u álle mailtjes naar ……@uwdomein.nl kunt lezen, ook al zijn ze naar een niet-bestaand mailadres gestuurd.

Dus info@ uwdomein.nl, voorbeeld@uwdomein.nl, postmaster@uwdomein.nl... het maakt niet uit waar mensen naartoe mailen, zolang het maar naar @uwdomein.nl is, het moet altijd naar een door u aangegeven mailadres doorgestuurd worden. Kan dit? Ja!

Eenvoudig zelf instellen
Log in op PLESK en ga naar het betreffende domein toe waar u dit op wilt instellen. Klik op dit domein.
Klik vervolgens op het “mail”-icoontje, u komt dan in een volgende scherm.
Vervolgens klikt u op “Eigenschappen” en komt u in het scherm E-mail instellingen.

Klik op “zend alles naar adres”en vul een (actief!) e-mail adres in waar u alle mailtjes wilt ontvangen. Dit mag elk adres gewenst adres zijn en hoeft niets met uw eigen domein te maken te hebben. Klik op “OK” en u kunt weer uitloggen.

Testen
Het is verstandig om het nu even uit te testen: in het voorbeeld zou je een mailtje sturen naar jantje@uwdomein.nl. Vervolgens check je of het aankomt op het ingegeven e-mailadres waar het wel naar toe moet. Let op verstuur uw test mail even van een ander adres dan het adres waar deze mail moet uitkomen. (dus even testen vanaf bijvoorbeeld een Gmail of hotmail account)