Teksten plaatsen op pagina's
Geplaatst door Buildnet Support aan 10 July 2008 07:54 AM

Paginabeheer openen

Login op het CMS Pakket
Kies op het startscherm voor inhoud en vervolgens op pagina’s.
Kies de pagina waarop de tekst moet worden veranderd door op de pagina te klikken.
Vervolgens opent het scherm van de betreffende pagina. Hier kan je in het inhoud blok de tekst wijzigen. Dit werkt hetzelfde als een Word document.
Klik vervolgens op Toepassen om de tekst op te slaan.

Sommige mensen vinden het erg handig om eerst de tekst op te stellen in Word en deze dan te kopiëren naar de website. Wees hier mee voorzichtig omdat dan ook verborgen informatie van Word wordt mee gekopieerd. Dit zorgt er soms voor dat de tekst op de website anders er uit komt te zien dan bedoeld. Dit kan je voorkomen door eerst de tekst in je kladblok te kopiëren. Het kladblok vind je onder bureau accessoires. Vervolgens kopieer je de tekst uit het kladblok in de pagina van de site. Door het via het kladblok te kopiëren worden alle verborgen zaken gewist.

Let bij het kopiëren van teksten ook op het lettertype, lettergrootte , etc. zodat de tekst op de website als een geheel oogt. Zodra de tekst is gewijzigd kan je onderin op twee knoppen drukken om op te slaan:

- Toepassen betekent opslaan en doorwerken in hetzelfde scherm
- Versturen betekent opslaan en dit scherm afsluiten en terugkeren naar het pagina overzicht.