Beveiligde map aanmaken
Geplaatst door Sander Duivenvoorden aan 29 October 2009 01:11 PM
Het is mogelijk om via Plesk een beveiligde map aan te maken. Gebruikers moeten dan een gebruikersnaam en een wachtwoord opgeven voordat zij toegang krijgen tot die map. Je kan een beveiligde map aanmaken via de volgende stappen:

1. Log in op Plesk
2. Indien nodig, kies het juiste domein
3. Kies dan voor "Protected directories"
4. Je krijgt een overzicht met de huidige beveiligde mappen, kies voor "Add New Directory" om een nieuwe map aan te maken
5. Bij Directory name vul je het pad in van de map. Bijvoorbeeld als je het domein "www.voorbeeld.nl" hebt en je wilt de map "www.voorbeeld.nl/documenten" beveiligen dan vul je hier "/documenten" in.
6. Bij Directory location laat je alleen "Non-SSL" aangevinkt staan.
7. In de "Header Text" kan je een tekst invullen die gebruikers zullen zien wanneer er voor inloggevens gevraagd wordt. Bijvoorbeeld "Vul uw inloggegevens in"

8. Kies dan voor "Ok", op het volgende scherm kan je gebruikers aanmaken voor deze map.
9. Kies voor "Add new user".
10. In het volgende scherm geef je de gebruikergegevens op. Kies voor "Ok" als je dat hebt gedaan.
11. Herhaal stappen 9 & 10 voor elke gebruiker die je wilt toevoegen.
12. Als je klaar bent met gebruikers invoeren kies je "Up level" om terug te gaan naar het mappen overzicht.

De beveiligde map is nu aangemaakt.